16 Ayurvedische tips voor gezonde borsten

16 Ayurvedische tips voor gezonde borsten

DELEN
 

We moeten veel vaker denken in het voorkomen van problemen, dan wachten tot het probleem er is en er dan wat aan gaan doen. Het is voor ons mensen veel beter om problemen te voorkomen. Dit verlaagt de stress, maar verlengt ook onze levensverwachting.

Volgens de Ayurveda is een voor teken dat er iets mis is met de borsten, een ophoping van Ama (gif) in het weefsel van de borsten. Naar verloop van tijd kan Ama voor complicaties zorgen. Hieronder vind je een aantal handige tips om je borsten zo gezond mogelijk te houden:

1. Luister naar je lichaam
2. Begrijp je unieke samenstelling van lichaam en geest en volg een levensstijl die perfect past bij die samenstelling.
3. Draag geen beugelbeha
4. Gebruik geen anti-transpiratiemiddelen
5. Nuttig geen caffeine
6. Vermijd eten dat de hoeveelheid Ama in het lichaam vergroot.
7. Eet organisch, lokaal en seizoen-afhankelijke voeding wanneer je kan.
8. Kies een plantaardig dieet om gif uit het lichaam te weren en zoveel mogelijk gezonde vezels binnen te krijgen. Denk aan broccoli, donkere bladgroenten, spruitjes, papaya, kolen, pruimen, peren, vijgen en ananas.
9. Eet zo min mogelijk dierlijke producten en verzadigde vetten.
10. Eet lichte, droge en warme voeding.
11. Gebruik ondersteunende kruiden en specerijen om je borsten te verzorgen. Venkel en paardebloemen zijn erg goede voorbeelden.
12. Voeg een kleine hoeveelheid soya toe aan je dieet.
13. Masseer je borsten iedere dag. Door ze goed te masseren hou je het weefsel in beweging en krijgt het lichaam beter de kans opgehoopt gif te verwijderen.
14. Borstel je borsten en de plekken rond de oksel om de lymfeklieren te stimuleren.
15. Beweeg met enige regelmaat. Voldoende lichamelijke beweging zorgt ervoor dat je hormonen in balans blijven, verhogen de weerstand en ontgiften je lichaam.
16. Adem diep en uitgebreid. Door te ademen ontspan je je lichaam en vergroot je de energiestroom tussen iedere cel, orgaan, spier en weefsel in je lichaam. Dus ook die in je borsten.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER