Ondersteuning van de holtes

Ondersteuning van de holtes

DELEN
 

De meeste mensen denken nooit na over hun holtes wanneer ze diep ademhalen door de neus. Voor anderen zijn deze kleine luchtwegen een bron voor een verstopte neus, hoofdpijn, koorts en infecties. In periodes van ziekte die tot wel 12 weken kunnen duren op ten minste vier momenten van het jaar. Laten we eens kijken waarom chronische problemen aan de luchtwegen ontstaan en hoe we helpen door middel van Ayurveda.
Hoe problemen in de holtes ontstaan
Problemen in de holtes ontstaan meestal door een onderliggende verstoring in de balans van de Prana Vata, een sub-dosha van Vata dosha, dat de hersens, hoofd en geest aanstuurt en de Shleshaka Kapha, een sub-dosha van Kapha dosha, dat smering en vocht aanstuurt. Wanneer deze twee sub-dosha’s allebei tegelijkertijd worden verstoord ontstaat er nog een complicatie. Ama, de plakkerige afval afkomstig uit de spijsvertering wordt dan gemengd met de Shleshaka Kapha in de holtes waardoor er nog meer giftige stoffen ophopen in het lichaam. Dit plakkerige slijm noemen we Shleshma en verstopt de holtes. Door deze verstopping raakt de Pitta dosha ook uit balans en ontstaat er een ontsteking.

Wanneer alle drie de dosha’s uit balans zijn dan is de weerstand flink verzwakt. Het lichaam wordt dan een broedplaats voor allergenen, bacteriën en virussen. Luchtvervuiling, stress, weersomslag en levensstijl patronen zoals te veel koude, zoete en zware voeding nuttigen, laat opblijven of niet genoeg lichamelijke beweging kunnen de verstoring in de balans verergeren en veroorzaken.
De oplossing
Hieronder de oplossing omschreven in drie stappen:

● Stap 1
Verzacht de Prana Vata en Shleshaka Kapha door een specifiek dieet te volgen die de Vata-Kapha dosha’s verzacht. Eet voeding die niet te heet en ook niet te koud is. Vermijd extreme temperaturen in voeding zoals chili pepers of ijskoude drankjes. Ga voor warme gekookte maaltijden die licht en makkelijk te verteren zijn.

● Stap 2
Drink voldoende water voorzien met kruiden om de holtes vrij van gifstoffen te maken en om ervoor te zorgen dat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Kook twee kwarten water en doe dit in een thermosfles. Voeg er vervolgens twee blaadjes basilicum aan toe, twee dunne schijfjes gember, vier munt bladeren, twee stukjes kruidnagel en een kwart theelepel heemswortel. Drink dit water gedurende de dag en maak iedere ochtend een vers mengsel.

● Stap 3
Zorg ervoor dat je stoelgang met regelmaat werkt om je lichaam zo goed mogelijk te ongiften en een gebalanceerde omgeving voor je holtes te realiseren. Eet voldoende organische en verse groente en fruit. Eet geen aubergines, bananen, tomaten en parika’s omdat deze de kanalen verstoppen. Sla geen maaltijden over omdat dit de spijsvertering alleen maar verzwakt en het alleen maar meer gifstoffen tot gevolg heeft.
Nieuwe kruiden supplementen voor gezonde holtes
Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer van de blokkades in je holtes af komt, maar ook je infecties kunt behandelen en verhelpen heeft Ayurveda een aantal handige producten die door Ayurvedische artsen kunnen worden voorgeschreven. Deze producten zijn volledig gebaseerd op 100% natuurlijke ingrediënten en kruiden supplementen.

Protection Plus Sinuses kalmeert de infectie, verzacht Shleshaka Kapha, reinigt de holtes en verwijdert slijm en Shleshma. Het verzorgt de holtes en geeft je weerstand een flinke boost.

Sommige van de 26 kruiden die zich in de formule bevinden verzachten Prana Vata en Shleshaka Kapha en anderen remmen de ontsteking, waar anderen de kanalen reinigen. Het doel is om de weerstand te versterken. De kruiden helpen je met het scheiden van Shleshaka Kapha en Ama waardoor de Shleshma makkelijk kan worden afgevoerd en niet zo makkelijk opnieuw ontstaat.

Door dit programma te volgen kun je je holtes verzorgen en verzachten, maar ook de effecten en gevolgen van bacteriën en allergenen in de omgeving remmen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER