Steentijddieet

Steentijddieet

DELEN

‘Vroeger was alles beter’, dat is momenteel een veelgehoorde uitspraak. Het steentijddieet is daarom gebaseerd op datgene wat vroeger werd gegeten. Rob Koetsier is de bedenker van dit dieet en hij hanteert een hele bijzonder gedachtegang.

Rob Koetsier stopte met roken en kwam daardoor meerdere kilo’s aan. Dat stuitte tegen zijn borst en daarom ging hij een oplossing zoeken. Hij geeft zelf het volgende aan over zijn dieet: “De mens leefde vroeger voornamelijk als jager en als verzamelaar. De laatste decennia is de landbouw echter boven komen drijven”. Volgens Rob Koetsier is het mogelijk dat, door de opkomst van de landbouw, zeer veel schadelijke producten op de markt zijn gebracht. Deze producten zijn niet bevorderlijk voor de gezondheid en zijn wel bevorderlijk voor het creëren van overgewicht.

Om zijn dieet kracht bij te zetten heeft Rob Koetsier het dieet een jaar lang zelf geprobeerd. In dit jaar viel Rob Koetsier maar liefst 19 kilo af; het bewijs dat dit dieet absoluut werkt.

De producten die momenteel in de landbouw worden vervaardigd zijn producten die boordevol snelle koolhydraten zitten. De snelle koolhydraten worden snel opgenomen in het bloed. Door de snelle opname zal de bloedsuikerspiegel stijgen. Doordat de koolhydraten zo snel door het lichaam gaan, heeft het lichaam weinig tijd om deze koolhydraten te verbranden. De koolhydraten blijven dus achter in het lichaam en zullen zich als vet gaan ophopen. Hierbij speelt ook de toenemende mate van insuline een grote rol.
In de periode voor de landbouw aten de mensen vooral wilde beesten, wilde planten en vruchten. Deze producten waren niet bewerkt door allerlei machines/mensen en waren daardoor een stuk gezonder.

Het steentijddieet is een dieet waarbij men vooral de producten nuttigt die in de oudheid ook genuttigd worden. Het is een innovatief en bijzonder dieet, maar wel een dieet dat zeker werkt!

DELEN
Vorig artikelSnelle fatburner Dieet
Volgend artikelVitalinea Plan

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER