Kloofjes in de vingers

Kloofjes in de vingers

DELEN

Als de huid op je vingers erg droog is en zijn gebarsten dan kan dit erg pijnlijk zijn. Er kan zelfs een ontsteking ontstaan wat voor nog meer problemen zorgt. Het kan je erg belemmeren in je dagelijkse bezigheden en het is dus zaak dat je zo goed mogelijk voor je vingers zorgt. Het kan zelfs zo zijn dat de kloofjes gaan bloeden en het is belangrijk dat je je huid de kans geeft te genezen. Dat heeft niet alleen met hygiëne te maken, maar is ook om infecties te voorkomen.

Wanneer de kloofjes in je vingers zo diep zitten dat ze gaan bloeden dan moet je dat behandelen zoals je een open wond zou behandelen. Was de kloofjes eerst goed met warm water en zeep, dep ze goed droog en doe er een pleister op. Voor verdere bescherming is het aan te raden er nog antibacteriele zalf overheen te doen.

Je kunt je vingertoppen waar de kloofjes in zitten ook regelmatig insmeren met babyolie. Dit houdt de vingers vettig en geeft je huid genoeg kans te genezen. Je kunt in plaats van babyolie ook gebruikmaken van Davitamon AD. In dat geval doen je kloofjes een hele dag zeer, maar zijn ze na drie dagen wel helemaal dicht.

DELEN
Vorig artikelTips bij keelontsteking
Volgend artikelAnsjovis

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER