Kaasfondue bereiden en schoonmaken

Kaasfondue bereiden en schoonmaken

DELEN

Kaas is een geweldige uitvinding en nog eens lekker en voedzaam ook! En de uitvinding van de kaasfondue, die is helemaal onbetaalbaar! Het enige nadeel is het schoonmaken van de fondue pan. Hieronder hebben we een aanta leuke tips voor de kaasfondue:

  • Zet, als je klaar bent met de kaasfondue, alles in koud water. Ook als de pan is aangekoekt. Na een paar uur kun je de pan weer afspoelen met koud water.
  • Voordat je gaat beginnen smeer je de pan in met een teen knoflook. Op die manier voorkom je juist dat de pan gaat aanbranden en er een dikke laag kaas in de pan achterblijft als je klaar bent. Vul de pan, als je klaar bent, met warm water en een vaatwastablet en laat deze goed weken. Vervolgens kun je de pan de volgende dag omspoelen en weer opnieuw gebruiken! In plaats van een vaatwastablet kun je ook steradent gebruiken.
  • Was kaasfondue pannen nooit met warm water af. Achtergebleven kaas smelt dan weer en maakt boenen onmogelijk. Gebruik daarom altijd ijskoud water zodat de kaas stolt en je met keukenrol de pan zo leeg kunt vegen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER